Välkommen
Vad är stress?
Elwans verktyg
 - Stressprofil
 - Rosenmetoden
 - Andningsmassage
 - Medicinsk yoga
 - Hälsoprofilbedömning
 - Hälsokontroll
 - Qi Gong
Om Elwan
Länkar
Kontakta mig

Qi Gong

Enkla fysiska medvetna rörelser med fokusering på andningen och du uppnår den balans och harmoni i kroppen för återhämtning  och till självläkning.

Allmänt om Qigong Qigong är ca 5000 år gammalt och betyder att tillföra kroppen kraft varje dag. Qigong var i många tusen år hemlig, det var mästarna som kände till rörelserna och dess läkande förmåga. Den blev tillgänglig för allmänheten så sent som på senare delen av 1900-talet. Det finns ca 2 500 Qigong skolor i Kina. All Qigong är medicinsk då den sätter fart på cirkulationen i kroppen och därmed kroppens egen läkande förmåga.

Zhineng Qigong är mycket väl lämpad för de västerländska behoven såsom belastningsskador, migrän, astma, ledbesvär, cirkulationsbesvär mm. Migränskolan på Karolinska Sjukhuset har fått väldigt bra resultat på sina patienter. Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg erbjuder Zhineng Qigong till både personal och patienter på grund av dess välgörande effekt. Zhineng Qigong är den snabbast växande Qigong-arten i världen, den får oss att slå om strömbrytaren från stress till lugn.

Cirkulationen i kroppen kommer igång och därmed vår egen läkande förmåga. Rörelserna smörjer våra leder och transporterar bort slaggprodukter och därmed uppnår vi ökad rörlighet. Rörelserna stretchar ut bindväv och muskler och därmedblir vi mjukare och smidigare samt stärker kärnmuskulaturen så vi får bättre hållning och risken för belastningsskador minskar.