Välkommen
Vad är stress?
Elwans verktyg
 - Stressprofil
 - Rosenmetoden
 - Andningsmassage
 - Medicinsk yoga
 - Hälsoprofilbedömning
 - Hälsokontroll
 - Kost och näring
Om Elwan
Länkar
Kontakta mig

Rosenmetoden - Att beröra kroppen och nå själen

Vad är Rosenmetoden?

Rosenmetoden är en kroppsbehandling som kan göra dig avslappnad och medveten om kroppen och dess spänningar. Beröringen går djupt och är samtidigt lyhörd och respektfull. Den gör det möjligt för dig att slappna av och komma i kontakt med dig själv på ett djupare plan. Känslor och händelser du behövt avskärma dig ifrån kan komma upp till ytan och muskelspänningar kan släppa.

Spända muskler påverkar oss!

Många kroppsliga problem och smärtor beror på starka spänningar i kroppens muskler. Spända muskler formar våra kroppar. Vi kanske kutar med ryggen, biter ihop käkarna eller spänner låren. Dessa spänningar hindrar kroppens rörlighet och begränsar andning och blodcirkulation. En långvarig spänning blir en belastning för kroppen och trötthet och smärta kan bli resultatet.

Hur går en behandling till?

Under behandlingen ligger du bekvämt på en massagebänk. Du har underkläder på dig och ett lakan över dig. Jag arbetar mjukt med dina muskler och gör dig medveten om var spänningen finns i din kropp. Ibland ställer jag frågor om din livssituation eller om tidiga händelser i ditt liv. Under hela behandlingen är jag uppmärksam på vilka reaktioner som sker i din kropp.

Avspänning är bra!

Avspänning kan ge minskad värk och ökad rörlighet. Kroppen blir mer vital när blodcirkulationen ökar och andningen blir friare. Avslappning kan göra det lättare att somna på kvällen och det blir kanske enklare att hantera livets vardagliga bekymmer. Insikten om vad du behövt hålla tillbaka och vem du verkligen är kan ge dig större utrymme både i kropp och själ.

Vad säger forskningen?

Forskning har visat att beröring påverkar kroppens hormonproduktion. Stresshormonerna kortisol och adrenalin minskar medan "lugn och ro-" hormonet oxytocin ökar. Oxytocin höjer smärttröskeln, aktiverar mag- och tarmkanalens rörelser och sänker blodtrycket. Immunförsvaret förbättras också av beröring.

Marion Rosen

 Rosenmetoden har fått sitt namn efter den amerikanska sjukgymnasten Marion Rosen som har utvecklat metoden efter sjukgymnastiken.

Min kompetens inom Rosenmetoden

Utb i Rosenmetoden till Rosenterapeut är en lång distans utbildning,
 snabbast kan du gå den på 3,5-4 år. För mig tog den nästa fyra år för att
 bli certifierad Rosenterapeut. Sist året var ett praktikår på heltid för mig då
jag inget hade annat arbete vid sidan av. Av den anledningen kan det ta
 olika lång tid. Utb hålls av Axelsons Gymnastiska Institut och en
internationell utb. I Sverige finns ca lika många Rosenterapeuter som i
 USA, sedan finns det en sparsam spridning över nästan hela världen.


Läs mera : http://www.rosenmetoden.se/